Meble Kuchenne
Just another WordPress site

Podstawowy komplet aparatów pomiarowo-kontrolnych

Posted in Uncategorized  by admin
February 20th, 2018

Przez odpalenie pierścienia na skutek odpowiednich zmian ustawienia dyszy palnikowej. c, Przez mechaniczne wzbicie pierścienia długimi drągami stalowymi. Stosowane niekiedy w praktyce przechładzania pierścienia strumieniem wody powinno być absolutnie zabronione ponieważ zabieg ten połączony jest z ryzykiem powstania eksplozji, a poza tym działa niszcząco na ogniotrwałą wykładzinę pieca. Ażeby proces wypalania klinkieru mógł. przebiegać prawidłowo i zgodnie z wymaganiami instrukcji technologicznej, każdy piec obrotowy musi być wyposażony w odpowiednią aparaturę pomiarowo-kontrolną, za pomocą której palacz śledzi pracę pieca i utrzymuje jego podstawowe parametry w ustalonych granicach. Podstawowy komplet aparatów pomiarowo-kontrolnych nowoczesnego pieca obrotowego powinien zawierać co najmniej: a, Urządzenie do pomiaru ilości szlamu lub mączki surowcowej podawanej do pieca: przy mokrej metodzie produkcji może to być np. zbiornik pomiarowo-kontrolny lub lepiej zasilacz czerpakowy z licznikiem mechanicznym lub elektrycznym, a przy suchej – :np. waga samoczynna taśmowa. b. [patrz też: pręty mosiężne, meble do pokoju młodzieżowego, hurtownia tapicerska ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: hurtownia tapicerska meble do pokoju młodzieżowego pręty mosiężne