Meble Kuchenne
Just another WordPress site

klasyfikacja pieców obrotowych

Posted in Uncategorized  by admin
September 22nd, 2018

W Związku Radzieckim przyjęto np. klasyfikację pieców obrotowych według trzech kryteriów, a mianowicie: 1) kształtu korpusu pieca, 2) rodzaju chłodników, 3) rodzaju zastosowanych wymienników ciepła. Pod względem kształtu korpusu piece dzielą się na 5 grup. Mamy więc piece: a) o stałej średnicy, b) z rozszerzoną strefą spiekania, c) z rozszerzoną strefą kalcynacji, d) z rozszerzoną strefą spiekania i kalcynacji, e) z rozszerzoną strefą spiekania i suszenia. Pod względem rodzaju chłodników rozróżnia się piece: a) z chłodnikiem obrotowym zamkniętym, b) z chłodnikiem obrotowym otwartym, c) z chłodnikami planetarnymi, dl z chłodnikiem rusztowym. Pod względem, rodzaju wyrostków zainstalowanych dla lepszego wykorzystania ciepła gazów odlotowych mamy piece: a) z łańcuchami w strefie suszenia. b) z wtryskiwaniem szlamu, e) ze współpracującymi suszarniami surowca lub węgla, d) z kotłami parowymi, e) z wymiennikami, czyli. rekuperatorami zmontowanymi wewnątrz. pieców i z rekuperatorami ustawionymi poza plecami. [więcej w: pompy ciepła powietrze woda, elewacje z piaskowca, strop lekki
]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: elewacje z piaskowca pompy ciepła powietrze woda strop lekki